3 трика, които ще ти помогнат да не напълняваш

High angle of young woman buying groceries in supermarket pushing shopping cart and checking shopping list via smartphone

Много пъти съм казвала, че няма бърз начин да свалиш 10-15-20 кг., които си трупала с години. Но има сигурен начин, към който ако се придържаш, ще успееш да го направиш за няколко месеца. Но също така е много важно и да задържиш постигнатите резултати. Затова днес ще ти споделя 3 трика, които ако приемеш за свои правила, ще ти помогнат не само да не напълняваш отново и да си връщаш килограмите, но и да задържаш резултатите си завинаги.

1/ Храни се само, когато си седнала – лесно и ясно! Не попадай в ситуацията, когато си гладна, да минаваш през кухнята, грабвайки нещо малко за хапване и докато го изяждаш, продължаваш да си вършиш нещата. След няколко минути се връщаш пак в кухнята и вземаш още нещо малко… след още малко време – пак, и пак… И преди да си се осъзнала, си изяла много повече храна, отколкото си си мислила, че ще изядеш, заради това непрекъснато „похапване“ и „гризкане“ на нещо допълнително.
По-добре си приготви една разумна порция храна и седни на спокойствие, за да я изядеш. По този начин ще се нахраниш и заситиш организма си с по-малко количество храна и няма непрекъснато да си гладна, и да търсиш нещо допълнително, което да похапваш.

2/ Хапни нещо, преди да отиваш на пазар – дали ще е основно ястие или ще изядеш плод, идеята е да не чувстваш никакъв глад (дори малък), докато пазаруваш в супермаркета. По този начин ще е по-малко вероятно да направиш необмислени импулсни покупки на нещо нездравословно, което ще саботира усилието ти да сваляш килограми. Ако не си гладна, докато пазаруваш, няма да мислиш със стомаха си и е по-вероятно да правиш правилен подбор на храната, която купуваш.

3/ Допълвай основните си хранения с големи количества зеленчуци и салати – за да намалиш калорийния прием, но същевременно да не намаляваш количеството храна и да не чувстваш глад, просто започни да добавяш по-големи количества свежи зеленчуци към храната си. Ясно е, че няма как да издържиш дълго време да се храниш единствено с нискокалорична храна, за да отслабнеш. Затова много добро решение е да отделяш по-малка порция от ястието, което си приготвяш и да запълваш останалата част от чинията си с огромна салата от свежи зеленчуци. По този начин стомаха ти ще се напълни с храна, а и ще приемаш повече фибри, чрез свежите зеленчуци. Фибрите също държат сито и са верен приятел на всеки, който се опитва да отслабне.

Имаш нужда от още съвети и напътствия? Научи повече за Smart Diet и си запази час за БЕЗПЛАТНА консултация от тук:https://smartdiet.bg/zapazi

Здравейте! Aз съм д-р Йорданка Господинова - създател на SmartDiet.

Аз вярвам, че всеки трябва да разбере ясно каква е връзката ни  с храната и как тя влияе на цялостното ни състояние. Трябва да се научим да правим избори, които подхранват не само телата, но и умовете ни.

Ето защо създадох SmartDiet. Исках да предоставя услуга, която надхвърля типичните диетични планове и програми за отслабване. Исках да предложа цялостен подход, който да взима под внимание уникалните нужди, начина на живот и целите на всеки човек.

Ако заинтригувах вниманието Ви и искате да научите повече за SmartDiet, може да натиснете бутона по-долу.