Мисия възможна

Creating a jar or vase of white clay close-up. Master crock. Man hands making clay jug macro. The sculptor in the workshop makes a jug out of earthenware closeup. Twisted potter's wheel.

“Винаги изглежда невъзможно, докато не се направи.”
Нелсън Мандела

Изпитваш ли чувство, че светът около теб става по-мрачeн? Че все по-рядко заставаш пред огледалото, защото от там те гледа един напълно непознат човек – доста наедрял, обезформен, поостарял….
Все по-рядко влизаш в магазин, за да си купиш нова дреха. И когато го направиш, те жегва нещо от любезното отношение на младото момиче там, което много внимателно и тактично се опитва да те насочи към друг модел, към по-голям размер, към по-прикриваща кройка. И с болка осъзнаваш, че си дошъл да търсиш дрехи не за човека, който си в момента, а за спомена, който пазиш в мислите си отпреди 4, 5 години…

Излишните килограми, този воденичен камък, който виси на шията ти.

Какво ли не опита – гладуване, диетата на съседката, която изглежда перфектно. Ограничи хляба, спря сладкото, опита и само с месо, само със зеленчуци… Без резултат.
Да, на последните профилактични прегледи някакъв доктор ти обясни, че кръвната ти захар е в горната граница на нормата, че холестеролът ти е висок, че за този ръст килограмите ти са много. Но какво значение има, след като ти сам си се поставил в графата “застаряващ човек”, за който и големият корем, и увисналите ръце, и тъжният вид в огледалото са като че ли нормални?

А кантарът?

Този вечен провокатор! Купи си го преди години и оттогава е прибран под леглото. Като успокоение на съвестта, че го имаш. И не че един или два пъти не опита да се качиш на него, когато усещаше, че дрехите ти са малко по-широки. Но това, което видя, те отчая. От малкото екранче ти светеше цифра, далеч по-висока от тази, преди шест месеца.
И тогава отново започна глад или поредната модерна диета, която бързо замени със следващата такава. И отчаянието, че ефектът е нулев.

Не е ли време да спреш с всички тези експерименти?

Нека заедно се опитаме да поговорим за хранителните режими, за твоя метаболизъм, за това, че можеш да промениш себе си и вида си с хранене. Като наистина се храниш! Без забрани, без табута, с храните, които обичаш.
За да бъде диетата умна и приятна!

Здравейте! Aз съм д-р Йорданка Господинова - създател на SmartDiet.

Аз вярвам, че всеки трябва да разбере ясно каква е връзката ни  с храната и как тя влияе на цялостното ни състояние. Трябва да се научим да правим избори, които подхранват не само телата, но и умовете ни.

Ето защо създадох SmartDiet. Исках да предоставя услуга, която надхвърля типичните диетични планове и програми за отслабване. Исках да предложа цялостен подход, който да взима под внимание уникалните нужди, начина на живот и целите на всеки човек.

Ако заинтригувах вниманието Ви и искате да научите повече за SmartDiet, може да натиснете бутона по-долу.