fbpx
Play Video

Smart Diet действа
на две основни нива:

метаболитно и психологическо. Затова и режимът, и резултатите от него не приличат на нищо, което си пробвал досега. Неговите принципи противоречат на всяко насилие над физиката и психиката и търсят точно обратното: естествената лекота на тялото и мисълта.
Много режими и диети работят на базата на тежки лишения и глад или прием единствено на определени групи храни. От медицинска гледна точка тези постановки са напълно погрешни, затова и резултатите от тях са временни, а ефектите върху здравословното ти състояние могат да бъдат опасни.

ХРАНЕНЕ,
ВМЕСТО ГЛАД

Гладът е стрес не само за психиката, но и за тялото, а един стресиран организъм не е процъфтяващ организъм. Затова редовното, балансирано и здравословно хранене е ключов принцип на Smart Diet. В течение на работата ни заедно, всяка седмица ще получаваш персонално меню, съставено от храни, които обичаш. Менюто ти ще е базирано на продукти, които можеш да намериш и приготвиш бързо и лесно. Ще се храниш минимум по 3 пъти на ден и никога, никога няма да гладуваш.

Изобилие,
вместо лишение

Здравословно хранене е това, което снабдява организма с всички необходими за функционирането му нутриенти. Като лекар съм наблюдавала безброй пъти щетите, причинени от пълното изключване на определени хранителни групи (например въглехидрати) от менюто на пациента. Затова вторият ключов принцип при работата ни заедно ще бъде балансираният прием на оптимално разнообразие от храни.

Лично за теб,
вместо за всеки

Може ли едно и също хранене да бъде еднакво здравословно за атлета и за IT специалиста, да кажем? Моят отговор е “не”. Различният начин на живот обуславя различните хранителни нужди на хората. Ако, например, работиш умствена работа и понасяш високо ментално напрежение, твоята диета трябва да бъде по-богата на правилните въглехидрати. Ако пък ежедневието ти е свързано с активно физическо натоварване, случаят е съвсем друг. Затова в Smart Diet всичко е строго индивидуално. И понеже това е режим, който се следва с лекота, важно е не само от какво имаш нужда, но и какво обичаш и не обичаш. Ето защо общата ни работа започва със събеседване, в което ми разказваш какъв е начинът ти на живот, без кои храни не можеш и кои въобще не обичаш. Така стартираме режим, който е създаден специално за теб и съобразен с твоите предпочитания и нужди. Настройваме го в движение според динамиката на всеки твой ден.

Подкрепа,
вместо вина

Наясно съм, че хранителният режим е много важен. Но по-важен е животът. Ако по време на режима се случи, да кажем, сватбата на най-добрия ти приятел, няма нужда да се изпитваш ужасяваща вина, задето си изял парче торта. Защото не си сам. Като персонален хранителен коуч, моята работа е да ти помогна да се чувстваш добре в кожата и в живота си. Затова, когато животът налага отклонение от менюто в определен ден, аз ще преправя менюто ти за следващите няколко, така че да компенсираме промяната. Разбирам по-добре от всеки колко деструктивно е чувството за вина и колко бързо може да те върне в старото познато русло. В Smart Diet дори престъпването на забраните не е фатално (стига да не е редовно!), защото ключовата дума е баланс. Баланс, който постигаме заедно, и то с лекота.

Да оздравееш, вместо
само да отслабнеш

Smart Diet дава изумителни резултати, защото е съобразен с конкретните нужди на твоето тяло. За да ги установя, аз използвам изцяло научен подход. Режимът започва с изследване на редица медицински показатели, които ми показват върху какво е необходимо да работим (режимът е един при хора с нарушен мастен профил, друг при наличие на хормонални проблеми и съвсем различен при ендокринни заболявания или, например, завишена пикочна киселина). Нашите общи цели са две: да променим изцяло метаболизма и хранителните ти навици, така че да не напълнееш отново, и да елиминираме здравословните ти проблеми веднъж завинаги. За да ги постигнем, оставаме в постоянен диалог. Чрез ежедневни мини отчети от теб към мен аз следя за правилното функциониране на метаболизма ти. Така установявам кои храни ти помагат и кои ти пречат да постигнеш най-добрата си форма. Чрез регулярни медицински изследвания проследявам как тялото ти откликва на режима, за да бъда сигурна, че той ти помага да подобриш здравословното си състояние. Защото спазването на Smart Diet води не само до сериозна загуба на тегло, но и до подобрение при редица състояния, като сърдечно-съдови заболявания, диабет, дислипидемия, подагра, хормонални нарушения, болести на обмяната на веществата, болести на опорно-двигателната система и др. Режимът е изключително ефикасен при деца със затлъстяване и хора, прекарали мозъчен инсулт и сърдечен инфаркт.

За цялото,
вместо само за тялото

Тялото е само част от сложната и деликатна система, наречена Човек. Наблюденията по време на дългогодишната ми лекарска практика показват, че всеки проблем, проявил се в човешкото тяло, е следствие от негативна нагласа на ума. Така, както всичко хубаво, случващо се в живота ни, е резултат от позитивна нагласа. Да, ние сме изцяло отговорни за всичко, хубаво и лошо, което преживяваме! С това осъзнаване започва дългото и вълнуващо пътешествие, което ще ни отведе до здравето, хармонията и безусловното приемане на себе си. С други думи, ти не се чувстваш зле, защото си напълнял. Ти си напълнял, защото се чувстваш зле. Чувството произтича от твоите вярвания за живота и себе си. Промениш ли тях, ще промениш и всички следствия, които те пораждат. Ето я и най-важната част от общата ни работа: да открием заедно какви са онези нагласи, които са причинили проблема. Защото наднорменото тегло и свързаните с него състояния са само симптом за нещо по-дълбоко. А аз съм лекар и знам, че да лекуваш симптомите е крайно недостатъчно. Моята работа е да ти помогна заедно да открием истинската патология. Онази в мислите и нагласите ти. Онази, от чието сваляне най-много ще ти олекне.

Не просто диета, а начин на живот

По време на режима ще научиш как да се грижиш за своето тяло. Ще опознаеш какво му е от полза и какво го унищожава. Ще осъзнаеш, че не краткотрайното лишение, а дългосрочният правилен подход към храненето е определящ за успеха ти. След като преминеш Smart Diet ти ще познаваш в такава степен организма си и как различните храни му повлияват, че ще умееш да контролираш собственото си тегло и метаболизъм като швейцарски часовник.

Повече от 100 души вече промениха живота си!
Искаш ли да си следващият?

Запази си час за безплатна телефонна консултация с мен, на която ще обсъдим:

Твоето състояние – физическо и здравословно
Твоите цели и мечти за промяна
Твоята воля и готовност да промениш живота си
Ако установим, че може да работим заедно, ще плануваме ден и час за среща и задълбочени изследвания

Свържи се с мен.

Сподели с приятели.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Smart Diet © Всички права запазени