Историята на д-р Господинова

Изгледайте видеото по-долу за да научите как д-р Господинова създаде SmartDiet.

Пускане на видеото

Как се роди SmartDiet?

Здравейте! Aз съм д-р Йорданка Господинова и това на снимката бях аз преди малко повече от 6 години. 

Въпреки, че съм лекар с над 20 годишен опит, аз бях попаднала в капана на наднорменото тегло, както много от Вас.

Преди да започна трансформацията си, тежах 92 килограма. И някак си с времето бях свикнала с това. Все пак съм висока 178 см. Казвах си „Вероятно просто такава ми е съдбата и не зависи от мен.“

Прозрението получих по най-подходящия за един лекар начин: под формата на медицински резултати – холестерол в тревожни стойности и две лекарства за високо кръвно налягане. С това (или с по-лошо) трябваше да изживея остатъка от живота си. Ако не бях избрала да видя истината.

Тялото ми се опитваше да ми каже нещо: тежестта, с която бях свикнала, условията, които бях приела за нормални, всъщност не бяха никак нормални. Затова се вгледах в себе си. Този път честно. И осъзнах, че нещата не са както трябва.

Никога до този момент не бях гледала на себе си по този начин. Просто не ми изглеждаше логично, на фона на моето „ограничено хранене“, гладувания за здраве и непрекъснати диети, които спазвах.

Първоначално ми стана някак обидно, че въпреки всички тези усилия съм стигнала до тук. Нежеланието да се застоявам пред огледалото, постоянното тягостно усещане за неуспех, гневът, че любимите дрехи не ми стават, като че ли изведнъж ме накараха да потъна в земята. Ето това беше истинската тежест. И тя надвисваше над всичко, което предприемах и изживявах. Над всичките ми взаимоотношения и над начина, по който възприемах себе си. Тя вече беше надвиснала и над здравето ми. В момента, в който се погледнах истински, всички заблуди рухнаха. 

Този път осъзнах, че няма да стане с бърза диета, която обещава чудеса. Знаех, че имам нужда от трайна и пълна промяна на мисленето и навиците си.

В продължение на седмици се анализирах. Започнах да чета усилено най-актуалната научна литература и да експериментирам. Ежедневно мислех по темата за килограмите, преценявах, сравнявах.

Бях наясно, че в никакъв случай няма да започна някаква “бърза” и “лесна” диета, от тези, които не бях спирала да правя, взета на сляпо от някъде. Бях решила също категорично, че ще отслабна без да усещам никакъв глад. Недохранването не е ефективен начин за отслабване в дългосрочен план.

Впрегнах всичките си ресурси на лекар, психолог, както и цялата си воля и инат. Така започна моето пътешествие към по-добро здраве.

И така, след 6 месеца аз го постигнах. Вече бях с 29 кг. по- лека, без да се лишавам от удоволствието от храненето. Изследванията ми се върнаха в нормата, а двете лекарства за кръвно вече не бяха част от живота ми. Метаболизмът ми се беше променил. А ефектът върху психиката ми беше невероятен. Започнах да общувам с хората по-леко. Започнах да живея по-пълноценно. Бях преоткрила собствената си стойност и сила. Бях се превърнала в съзнателен творец на тялото и живота си. И днес знам, че мога да постигна всичко.

И не само при мен...
Всички мои близки и познати започнаха да се възхищават на резултатите ми и да ме търсят за съвети и помощ. Това ме вдъхнови да систематизирам всичко научено, за да мога да им помагам максимално ефективно.
И така се роди SmartDiet...

И какво правиш, когато вярваш в нещо толкова силно?

Не спираш. Никога.

Увереността, която чувствам е резултат от това, че през последните 6 години SmartDiet е успял да помогне на хиляди хора от целия свят да свалят здравословно килограмите, които им тежат, да постигнат вида и самочувствието, за които мечтаят и да решат здравословните си проблеми. И ги научи как да задържат резултате си дългосрочно.

Гордея се с успешните истории, които създаваме всеки ден. Разкази, като тези на Оля, Ирина, Маргарита и Велизара са само малка част от вдъхновяващите истории, на които сме свидетели ежедневно.

Хора, които са били сериозно скептични, поради всички неуспешни опити преди това. Но въпреки това са видели нещо в SmartDiet, което ги е впечатлило и са решили дадат шанс, и да пробват.

Този шанс е единственото нещо, което искам от Вас. Знам, че ще се влюбите в начина ни на работа и резултатите, стига да се осмелите да пробвате.

Нямам търпение да се превърнете в следващата ни успешна история!