10 начина за справяне със среднощния глад

Summer vegetarian dinner table for family or friends. Young baked potatoes, tomato carpaccio, cucumber salad, bread, wine, sauce and flowers over linen tablecloth. Flat lay, space

Предполагам, че ти е писнало да чувстваш глад през нощта?

Среднощният глад може да е истински проблем, особено когато се опитваш да отслабнеш. Трудно е да устоиш на изкушението да похапнеш, когато стомахът ти къркори, но за щастие, има начини да се справиш с този проблем.

Ето 10 съвета, които ще ти помогнат да се справиш със среднощния глад.

Яж балансирана вечеря:

Яденето на добре балансирана вечеря с комбинация от протеини, въглехидрати и здравословни мазнини може да ти помогне да чувстваш ситост за по-дълго време. Това може да помогне за намаляване на вероятността да изпиташ среднощен глад.

Пий достатъчно вода:

Пиенето на вода през целия ден ще ти помогне да се хидратираш и да предотвратиш чувството на глад. Стреми се да пиеш поне 8 чаши вода на ден.

Избягвай кофеина (късно през деня) и алкохола:

Кофеинът и алкохолът могат да нарушат съня ти и да увеличат вероятността да изпиташ среднощен глад. Опитай се да избягваш консумацията на тези вещества преди лягане.

Закусвай с богати на протеини храни:

Ако все пак почувстваш глад през нощта, опитай се да закусиш с богати на протеини храни като твърдо сварени яйца, пуешко месо или кисело мляко. Тези храни могат да ти помогнат да останеш сит/а и удовлетворен/а.

Опитай билков чай:

Пиенето на чаша билков чай, например от лайка или мента, преди лягане може да ти помогне да се отпуснеш и да намалиш чувството на глад.

Измий зъбите:

Миенето на зъбите след вечеря може да даде сигнал на мозъка, че си приключил/а с храненето за деня. Това също може да помогне за намаляване на вероятността да изпиташ среднощен глад.

Бъди зает/а:

Заниманията с различни дейности, като четене на книга, могат да ти помогнат да отвлечеш вниманието си от храната.

Спи достатъчно:

Липсата на сън може да наруши хормоните на глада и да повиши вероятността да изпиташ среднощен глад. Стреми се да спиш поне по 7-8 часа на нощ.

Хапни нещо леко:

Ако все още се чувстваш гладен/а, опитай да хапнеш малка закуска, например парче плод или шепа ядки. Само не забравяй да избереш здравословен вариант, който няма да наруши съня ти.

Присъедини се към SmartDiet:

Нашата програма е създадена, за да ти помогне да отслабнеш и да постигнеш здравословните си цели, без да чувстваш глад. С индивидуалния ни подход и експертни напътствия ще да ти помогнем да намериш правилния баланс между хранене и упражнения.

Не позволявай среднощният глад да саботира усилията ти. Присъединете се към програмата днес и започнете пътуването си към по-здравословен и щастлив живот.

Заяви обаждане, на което ще ти разясним детайли около SmartDiet и ще ти помогнем да се включиш: https://smartdiet.bg/start/

Здравейте! Aз съм д-р Йорданка Господинова - създател на SmartDiet.

Аз вярвам, че всеки трябва да разбере ясно каква е връзката ни  с храната и как тя влияе на цялостното ни състояние. Трябва да се научим да правим избори, които подхранват не само телата, но и умовете ни.

Ето защо създадох SmartDiet. Исках да предоставя услуга, която надхвърля типичните диетични планове и програми за отслабване. Исках да предложа цялостен подход, който да взима под внимание уникалните нужди, начина на живот и целите на всеки човек.

Ако заинтригувах вниманието Ви и искате да научите повече за SmartDiet, може да натиснете бутона по-долу.